Sunday, June 23, 2013

Maikuus vol 2

 
Teine osa viiepäevase riisumismaratoni linnureportaažist. Eks neid tunde sai hommiku ja õhtu arvelt võetud vist rohkemgi, aga keset päeva metsas ei luusi ju sel ajal enam ja kuna Eestit oli tabanud kuumalaine, siis oligi paras päeviti kuumarabanduse ähvardusel õue riisuda ja muul ajal ringi luusida. Mäletan, et eelmisel aastal samal ajal maal olles oli umbes 10 soojakraadi ning tuult ja vihma piitsutas horisontaalselt ikka vastu, ükskõik, mis pidi ma käisin. Ja ööbik laulis.
Nüüd laulis pöialpoiss ja mustpea-põõsalind, punarind ja pasknäär, siisike ja põldlõoke. Laululuiged eskortisid kanada laglesid ja musträhn ajas jääkosklat mööda raiesmikku taga. Kanepilind valvas WC-sissepääsu ja räästapääsupojad ei olnud oma nõudmistega kitsid.
Ühel rannal komistasin rägapardi otsa, kes oli vist natuke totu, igatahes oleksin saanud päris head pilti, kui poleks ise olnud pea alaspidi kalda peal. Kivisel rannal roomamisest olid pärast kõhulihased valusad ja rägapart muutus lõpuks kahtlustavaks ning lahkus. Luitsnokad olid ammu silmi pungitates eemale triivinud.
Iga päev korra või kaks ajasin lendu meigaste paari enam-vähem ühest ja samast kohast. Lõpuks jäi üks neist mind puu otsa põrnitsema. Ma ei tea, kust ta selle julguse võttis, et mind natuke siis lähemalt silmitseda.


 aed-põõsalind, Sylvia borin, Graden Warbler, lehtokerttu


räästapääsuke, Delichon urbicum, House Martin, räystäspääsky




kanepilind, Carduelis cannabina, Common Linnet, hemppo


 rägapart, Anas querquedula, Garganey, heinätavi


luitsnokk-part, Anas clypeata, Northern Shoveler, lapasorsa


 meigas ehk kaelustuvi, Columba palumbus
Common Wood Pigeon,sepelkyyhky


musträhn, Dryocopus martius, Black Woodpecker, palokärki






suitsupääsuke, Hirundo rustica, Barn Swallow, haarapääsky

 
Kanada lagle, Branta canadensis, Canada Goose, kanadanhanhi


 põldlõoke, Alauda arvensis, Sky Lark, kiuru
 

 pöialpoiss, Regulus regulus, Goldcrest, hippiäinen


No comments:

Post a Comment